Of Marriage and Death

Salam,

Dah lama aku tak update blog. Dah sebulan lebih dah pun. Bulan Jun tak ada entry langsung. Kalau tengok2 balik, last year pun sama. Mungkin sebab bulan Jun adalah bulan exam. Sebulan aku exam. Back to back. Almost everyday ada exam kecuali hari Sabtu dengan Ahad. Tapi exam dah habis, result pun dah dapat. Dan sekarang ni nak exam balik dah. Remedial exam. 

Selama aku tak update blog ni, tak ada apa sangat yang penting berlaku kecuali peristiwa abang Wira kahwin. Tahniah kepada Abang Wira dan Kak Mai. Habis2 ja exam terus aku balik ke Malaysia. Sebenarnya tak habis sangat pun. Ada lagi 3 station aku tak sempat buat. So aku dah ‘ter-fail’ exam OSCE (baca:skil lab) aku dan aku kena ulang balik OSCE 3rd year tahun depan. Tapi tak kisah sangat. Kata kawan aku, inilah pengorbanan adik kepada seorang abang. Hehe~ Abang Wira, terharu tak?

Photobucket
Lagi satu peristiwa penting yang berlaku adalah tok (baca:nenek) aku sudah kembali ke rahmatullah pada 2 Jun pukul 2.30 waktu Malaysia. Innalillah wa inna ilaihi rojiuun. Ada banyak peristiwa pahit manis sepanjang aku mengenali tok. Aku rasa aku tak perlu tuliskan disini. Mungkin lain kali saja aku tulis. Semoga roh tok ditempatkan bersama2 roh orang2 beriman.

p/s-kawan aku, Minah pernah cakap, tok walaupun dah tua tapi still lawa. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: