Hari ini di bilik tutorial 8

Bukan hari ini, tapi hari Jumaat. Laptop rosak. Huhu~

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Last day for GUS tutorial. Makan2 lagi…

p/s- group 26 sangat best. Good luck for exam everyone. 🙂

Tahu tak kenapa aku jarang update blog?

Salam,

Tahu tak kenapa aku jarang update blog?

Sebab aku rasa macam aku busy. Busy sangat. Nak study, nak buat asingment, nak buat thesis, nak main, nak tengok TV, nak tengok wayang, nak baca komik, nak macam2 lagi la. Tu tak termasuk benda2 yang wajib buat macam activity of daily living lagi. Rasa macam 24 jam sehari tu memang tak cukup. Sebab tu la aku jarang update blog. Hehe~

Tapi Razi pernah bagi tazkirah, Allah bagi setiap orang tu masa cukup2 ja untuk dia. Tak lebih tak kurang. Pandai2 la bahagikan masa sendiri. Hmm~

Photobucket

Aku ingat lagi masa aku kecik2 dulu, Tok pernah cakap masa sekarang ni makin pendek. Sekarang (baca: zaman aku kecik2 dulu) nyok (baca: kelapa) boleh simpan banyak hari. Kalau zaman dulu (baca: zaman tok kecik2) baru kukoq (baca: parut) sehari ja dah basi. Tok kata sebab sehari zaman dulu lagi panjang dari sehari zaman sekarang. Confused aku masa tu. Tak logic la kalau masa makin pendek. Belajar dekat sekolah. Sehari ada 24 jam. Bumi berputar pada paksinya. Takkan la bumi berputar makin laju kot. Lepas tu Abang Wira dengan Abang Amer  jawab balik. Dulu tak dak peti ais lagi, sekarang boleh simpan nyok dalam peti ais. Sebab tu tahan lagi lama. Tok senyum ja.

Tapi aku rasa benda yang Tok cakap tu betul. Allah memang bagi masa cukup2 untuk semua orang, tapi sehari sekarang dah memang makin pendek dari sehari zaman dulu. Tak percaya baca news ni.

Lepas ni sesiapa  yang ada jadual harian atau baru nak start buat jadual harian kena kurangkan masa dia dalam sehari. Takut tak sempat nak buat semua yang dah plan tu pulak nanti. 🙂

p/s-rasa2 macam nak buat jadual harian.

p/s2-rindu Tok

Hari ini di bilik tutorial 7

Bukan hari ni, tapi semalam

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dila masak Laksa Johor. Yum2~. Nasib baik yoyo tak dak, boleh makan banyak.. 🙂