Dan tidakkah kau tahu?

aku bukan hantu mu lagi

Haunting Nocturne

Haunting Nocturne from leagueoflegends

* * * * *

don’t catch a cold. take care

Food review:non-small cell lung carcinoma???

Salam,

Baru-baru ni aku tengok operasi lobectomy paru-paru.

111014_113255

Boleh tengok pada paru-paru ni ada tumor dan banyak bintik2 hitam sebab patient adalah perokok. Tapi bila dah tengok paru2 jadi teringin makan paru pulak lepas tu.

111013_120123

Terpaksa pergi kedai nasi padang. Yang ni walaupun hitam tapi sedap. Yum2~

p/s-stop somoking!!

Mimpi ngeri

Salam,

Malam tadi aku mimpi ngeri. Darth Vader nak bunuh aku. Dia ada dekat depan rumah. Aku lari nak keluar ikut pintu belakang. Dia pergi ke belakang, aku lari masuk dalam rumah balik. Lepas tu aku terjaga…

darth-vader

pic from google image

p/s- ada yang tak betul dengan subconscious mind aku.

Neutral corner

It’s the bell..

time to retreat to my neutral corner

pic taken from google image

p/s- if only got people there to stop the bleeding and provide some water…

p/s2- not feeling well

 

Happy Birthday Upi!

salam,

Seperti yang aku kata sebelum ni, untuk bulan Ogos ni keberangkalian aku nak update blog dengan kerap berbanding bulan2 lain adalah sangat tinggi. Hari ni 4 hb, harijadi adik aku. Happy birthday Sufi.

Gambar ambil dekat facebook je. cari dalam arkib komputer tak jumpa gambar upi. Mungkin sebab dia malu bila orang ambil gambar dia. tak percaya tengok gambar ni.

Gambar time raya 2007 dekat rumah adik beradik Tokcik depan masjid dekat Tikam Batu.

p/s- upi jugak sangat cool. Kadang2 jeles dengan dia sebab dia hebat main basket dan main gitar walaupun dia adik. Dah la dia lagi tinggi. huhu~

p/s2- habis practical mai la bandung tau. (lagi satu point untuk jeles, dia dah nak habis belajar tapi aku still lama lagi)

p/s3- jangan kahwin awai dari abang sudah tau. Hehe~ 🙂

[EDIT: alaaaaaaaaa~ salah hari lagi. Di sini baru jam 11 kok udah jadi tanggal 5]

Tazkirah Minggu Ini: Agar Nikah Lebih Barokah

Salam,

Oh dah lama tak update blog ni. Hari ni rasa macam nak update balik. Dan bersempena dengan hari Jumaat maka aku nak tulis tazkirah. Dan juga bersempena dengan musim orang2 kahwin, aku nak tulis tazkirah tentang kahwin. Tapi tazkirah ni tak ditujukan khas kepada orang yang nak kahwin tapi kepada orang2 yang tak kahwin dan jealous dengan kawan2 dia yang dah kahwin.

Kepada kawan2 kepada orang yang nak kahwin, anda semua kita semua (aku termasuk) dilarang untuk mengucapkan perkataan jahiliyah kepada kawan kita yang kahwin tu. Perkataan jahiliyah macam mana? Macam yang diterangkan oleh hadis ni.

Dari al-Hasan: Bahawasanya ‘Aqil bin Abi Thalib menikah dengan seorang wanita dari kabilah Jusysyam. Kemudian datanglah para tamu. Mereka mengucapkan, “Birrafa’ wal banin (Semoga bahagia dan banyak anak).” Dia menjawab: “Janganlah kalian melakukannya, sebab Rasullullah SAW melarangnya.” Mereka bertanya: ” Lalu apa yang harus kami ucapkan wahai Abu Zaid” Dia menjawab: “Ucapkanlah “Barakallahu lakum wa baraka ‘alaikum (semoga Allah melimpahkan keberkahan dan semoga Allah melimpahkan keberkahan atas apa yang kalian lakukan).” Begitulah kami diperintahkan”

-Diriwayatkan oleh Ibnu Abi Syaibah, Abdurrazaq, an-Nasaq, Ibnu Majah, ad-Darimi, Ibnu Abi Ashim, Abu bakar asy-Syafi’i, Abu Bakar an-Nursi, Ibnus Sunni, Ibnul Arabi, al-Baihaqi, Ahmad, dan Ibnu Asakir.-

Jadi kita jangan sebut yang macam orang2 selalu sebut tu. Cepat dapat anak la, dapat anak banyak2 la, bahagia ke anak cucu la, dan lain2. Tapi sebut la Barakallahu lakum wa baraka ‘alaikum. Oke?

Ah lagi satu, kepada pengantin tu Tak payah la pulak pasang lagu selamat pengantin baru yang cerita Madu Tiga tu time kenduri. Ala, lagu Saloma dalam cerita Madu Tiga tu. Yang time P. Ramlee kahwin isteri ketiga tu. Yang selamat pengantin baru, selamat berbahgia, selamat ke anak cucu, selamat sejahatera tu. Yang tu la. Instead, pasang la lagu Maher Zain Barakallah. Eh, lagu Maher Zain ni pun macam ada unsur2 jahiliyah sikit2. Hmm~ pasang la lagu mana2 yang sesuai. Oke? 🙂

p/s- Tazkirah dipetik dari buku Agar Nikah Lebih Barakah oleh Muhammad Nashiruddin al-Albani

p/s2- Selamat pengantin baru kepada Ahmad Naqiuddin dan Rafahiah. Barakallahu laka wa barakallahu ‘alaika wa jama’a bainakuma fii khair (Semoga Allah memberikan keberkahan kepadamu, semoga Allah memberikan keberkahan pada apa yang engkau lakukan, dan semoga Allah mempersatukan kalian berdua dalam kebaikan)

p/s3- jealous mode: on

A serial killer with a heart….. just pray it’s not yours

i feel like

you stole my life

i’m not a person i am suppose to be

its like i am hollow

i hide in plain sight

unable to reach out to people close to me

i’m afraid i’ll hurt them

like i’ve hurt so many others

this is what you make me become

-Dexter Morgan-

dexter-logo-blood